Cum lucreaza piata de energie electrica?

Dupa ce energia electrica este produsa, aceasta este transportata de la locul de producere catre firma dumneavoastra prin retelele electrice de transport, proprietate a companiei nationale de transport electric - Transelectrica, precum si prin retelele electrice de distributie ale companiilor de distributie. Aceste companii poarta intreaga responsabilitate pentru continuitatea alimentarii cu energie electrica si pentru calitatea acesteia.

Energia electrica este cumparata de la producatori, de la un alt furnizor sau din import si vanduta consumatorilor de catre Furnizorii de Energie Electrica. Aceasta activitate de comercializare/vanzare a energiei electrice se numeste furnizare a energiei electrice si trebuie sa includa o serie de servicii precum: citire, facturare, incasare, intermediere relatie client-operator de retea, incheiere contract de furnizare si derulare contract conform prevederilor legale, investigare si solutionare in termen a sesizarilor si reclamatiilor primite de la clienti, informarea acestora in cazul unor modificari ale cadrului legislativ aplicabil, consultanta etc.

In situatia neplacuta in care furnizorul tau nu are posibilitatea sa-si mai indeplineasca serviciile, acest fapt nu va afecta alimentarea ta cu energie electrica. ANRE a emis reglementarile in baza carora furnizarea de energie electrica este asigurata in continuare de catre alt furnizor (furnizorul de ultima instanta), dar, intr-o prima etapa, posibil la un pret mai mare.

Atat piata de energie electrica din Romania, cat si din celelalte tari membre ale Uniunii Europene este liberalizata in totalitate, consumatorii putand opta pentru selectarea unui furnizor agreat. In acest moment, sunt peste 55 de furnizori care vand consumatorilor energie electrica.

Se schimba calitatea si continuitatea alimentarii cu energie electrica?

Indiferent cine ar furnizorul si care este tipul de oferta, nu se schimba:
• operatorul de distribuţie din zona in care se gaseste consumatorul;
• continuitatea in alimentare si calitatea tehnica a energiei electrice. Aceastea sunt dependente de ret eaua electrica la care este racordat consumatorul;
• serviciul de remediere in cazul intreruperilor in alimentarea cu energie electrica sau al calitat ii necorespunzatoare.

-------------------------------------------------------


      - vreti sa incheiati un contract atractiv atat pentru gaze naturale cat si pentru energie electrica?
      - vreti sa negociati contractul cu furnizorul?
      - vreti sa cresti eficienta energetica?
      - vreti un pachet integral de servicii atat pentru clienti, cat si pentru parteneri?
      - vreti sa deveniti consultat in sectorul energiei?
    BROKER ENERGETIC VA STA LA DISPOZITIE
      - consultanta gratuita pentru obtinerea celor mai bune preturi
      - ne ocupam de procedura de schimbare a furnizorului
      - serviciu dedicat optimizarii costurilor la energie
      - poluam mai putin si protejam planeta

Comentarii

Postări populare