Doresc sa schimb furnizorul ce trebuie sa fac?


Pasul 1

Trebuie sa contactezi furnizori diferiti si sa obtineti oferte de la ei sau puteti organiza o licitatie. O lista a furnizorilor este disponibila pe pagina de internet a ANRE – www.anre.ro.

Furnizorul este obligat sa va transmita o oferta de furnizare in maxim 30 de zile. Puteti evalua ofertele primite comparand pretul energiei, durata contractului, conditiile de incetare a contractului, termenele si modalitatile de plata.

Pasul 2

Dupa alegerea noului furnizor si dupa semnarea unui contract cu acesta, va trebui sa trimiteti vechiului furnizor o notificare cu 30 de zile inainte de incetarea contractului, prin care ii vei aduce la cunostinta ca veti „pleca” la alt furnizor. Va trebui, de asemenea, sa discutati cu noul furnizor daca este potrivit sau nu contorul de energie electrica pentru piata concurentiala. Daca nu este potrivit, va trebui sa-l schimbati, iar aceasta operatiune va presupune suportarea costurilor aferente. Noul furnizor va va consilia in vederea demersurilor necesare schimbarii contorului. Va trebui sa achitati la zi toate facturile de energie electrica.

Pasul 3

Odata inceput procesul, noul furnizor va contacta toate partile implicate in vederea citirii indexului contorului aferent datei efectuarii schimbarii furnizorului. Aceasta citire are drept scop stabilirea indexului pentru decontarea finala (indexul de reziliere contract) cu vechiul furnizor, index ce constituie totodata si indexul de la care decurg obligatiile de plata a consumului de energie electrica catre noul furnizor.

Pasul 4

Veti primi o factura pentru decontarea finala, pe care va trebui sa o platiti in termenul de scadenta. Verificati daca aceasta factura este corecta si nu uitati sa comparati indexul final facturat cu ultimul index citit si indexul initial din aceasta factura cu indexul final din factura anterioara.

-------------------------------------------------------


- vreti sa incheiati un contract atractiv atat pentru gaze naturale cat si pentru energie electrica?
- vreti sa negociati contractul cu furnizorul?
- vreti sa cresti eficienta energetica?
- vreti un pachet integral de servicii atat pentru clienti, cat si pentru parteneri?
- vreti sa deveniti consultat in sectorul energiei?

BROKER ENERGETIC VA STA LA DISPOZITIE

- consultanta gratuita pentru obtinerea celor mai bune preturi
- ne ocupam de procedura de schimbare a furnizorului
- serviciu dedicat optimizarii costurilor la energie
- poluam mai putin si protejam planeta


email: brokerenergetic@gmail.com

Comentarii

Postări populare