Deschiderea pietei de energie

“Consumatorii de energie vor putea alege, după liberalizarea pietei, daca vor negocia pretul direct cu furnizorii sau daca vor cumpara energie in cadrul unor oferte-tip, iar ANRE va realiza un comparator de preturi care va indica oferta optima pentru fiecare consumator”, a declarat Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), intr-un interviu acordat Agentiei Nationale de Presa AGERPRES.

CONDITIILE ACTUALE DE PIATA

Inca din 2007, o data cu deschiderea totala a pietelor gazelor naturale si de energie electrica, toti consumatorii din Romania au dreptul sa-si aleaga furnizorul de energie electrica si de gaze naturale.

Procesul de liberalizare a inceput deja si se va finaliza in 2017 pentru piata de electricitate si un an mai tarziu pentru cea de gaze.

Schimbarea furnizorului este o formalitate fara implicatii tehnice. Se va utiliza aceeasi instalatie si acelasi contor. Mai multe intrebari si raspunsuri aici.
Contractul pe care-l aveti cu actualul furnizor poate fi denuntat unilateral de dvs., fara nici un cost de incetare anticipata, evident respectand termenul de notificare prevazut in contract (de regula 30 de zile inainte de data incetarii).

Deschiderea pietelor de gaze naturale si de energie electrica inseamna mai multi furnizori, ceea ce conduce la scaderea pretului de furnizare a energiei electrice si a gazelor naturale, servicii mai bune etc.
Consumatorii de energie electrica si de gaze naturale au posibilitatea de a-si schimba furnizorul fara nici un cost si de a obtine tarife mai mici.

AVANTAJELE PIETEI LIBERE

Daca inca nu ati schimbat furnizorul de energie electrica sau de gaze naturale, probabil platiti cu 10-20% mai mult pentru energie.

BROKER ENERGETIC va ajuta sa scadeti costurile pentru energia electrica si gaze naturale. Liberalizarea pietelor de energie electrica si de gaze naturale inseamna concurenta si va aduce numeroase beneficii.

Energia electrica sau gazele naturale sunt cumparate de la producatori, de la un alt furnizor sau din import si vandute consumatorilor de catre FURNIZORI.

Aceasta activitate de comercializare/vanzare a energiei electrice sau gazelor naturale se numeste furnizare de energie electrica sau de gaze naturale si trebuie sa includa o serie de servicii precum citire, facturare, incasare, intermediere relatie client – operator de retea, incheiere contract de furnizare si derulare conform prevederilor legale etc.

--------------------------------------------------
  • vreti sa incheiati un contract atractiv atat pentru gaze naturale cat si pentru energie electrica?
  • vreti sa negociati contractul cu furnizorul?
  • vreti sa cresti eficienta energetica?
  • vreti un pachet integral de servicii atat pentru clienti, cat si pentru parteneri?
  • vreti sa deveniti consultat in sectorul energiei?

BROKER ENERGETIC VA STA LA DISPOZITIE

  • consultanta gratuita pentru obtinerea celor mai bune preturi
  • ne ocupam de procedura de schimbare a furnizorului
  • serviciu dedicat optimizarii costurilor la energie
  • poluam mai putin si protejam planeta

Comentarii

Postări populare